Cápák között 3. évad 7. rész ötletek véleményezése (+videó)
2021. április 11. írta: Üzleti Farkas

Cápák között 3. évad 7. rész ötletek véleményezése (+videó)

Egy kis húsvéti szünet sajnos közbe szólt, így 2 hetet kellett várni az újabb Cápák között részre, szám szerint a 7-re. Cserébe most két vállalkozás kapott befektetést. Nézzük is át őket!

 

damir-babacic-bwdpm6kda84-unsplash.jpg

Ötlet neve: Skienergie

Befektetés: 60 millió ft, 10% tulajdonrészért

Ötlet bemutatása: 

Egy végtelenített szőnyeget hozott létre az úr, ami a futópadok elvén működik. 90%-ban visszaadja a síelés élményét állítása szerint és emiatt jobb, mint a konkurencia.

90 perces síoktató kurzus 6 és 20 ezer között van. Jelenleg 2 géppel, jobb napokon 100-150 ezer között alakul a napi bevétele.

Az ötlete az, hogy aki nála tanult, az tőle vásárolja vagy kölcsönözze a sífelszerelést is, illetve sítáborokat szervezne nekik. Az utóbbiból remél sok pénzt.

Videó:

Nem kapott befektetést.

 

Üzleti Farkas vélemény:

Az elején nagyon szimpi volt az úr és az ötlet is. Aztán ahogy haladtunk a sztorival, úgy lett egyre zavarosabb nekem és a cápáknak is, hogy mit is akar.

A végére azért megértettem, - ezt a bemutatásnál le is írtam - de szerintem nagyon rosszul és összevissza tálalta az ötletét és ezért nem harapott rá senki.

Nagyon jó, hogy ő gyártja a gépet és az is, hogy nem a gépet akarja eladni, hanem egy komplett szolgáltatást, ami tartalmaz mindent onnantól, hogy elkezdek síelést tanulni, odáig, hogy profi felszerelésben driftelek az osztrák alpokban két forralt bor között. Ha lehet, akkor még a snowboardot belevenném a palettába.

Szerintem ha jobban átgondolta volna, hogy mit akar mondani és jobban vázolja, akkor kapott volna befektetést. De ebben a formában én se merném rábízni a pénzem...

Egy gépet amúgy 22-24 millióért adna el és elutasított egy korábbi vásárlót, aki 20 db gépet vett volna tőle. A cápák valamiért nem értették ezt, amit furcsáltam azért.

Őszintén, én se adtam volna el, ha ilyen terveim lennének és nem a megélhetésem múlik rajta. Minek csinálnék magamnak konkurenciát?

Ötlet neve: Flora MiniWash

Befektetés: 20 millió ft, 10% tulajdonrészért

Ötlet bemutatása: 

Babakocsi, hordozó és gyerekülés mosó, tisztító, fertőtlenítő a vállalkozás fő szolgáltatása.

6 lépcsős tisztítófolyamaton megy át, amit rájuk bízunk és 24 órán belül elkészülnek vele, házhozszállítással. 6500-32500 ft között vannak az áraik és 14 ezer ft az átlag kosárérték.

6 hónap alatt 300 ügyféeük lett és 4,5 millió árbevétel. Új gépekre és országos hálózat kiépítéséhez kell a pénz.

Mellette, a cégen belül babakocsi kölcsönzőt is üzemeltetnek.

Videó: 

 

Petya és Szabina 10-10 millióért 20-20%-ot kért, de mind a 3 vállalkozásban tulajdonrészt kaptak. A hölgy 2 éven belül visszavásárolhat ebből ugyanennyi pénzért 10-10%-ot.

 

Üzleti Farkas vélemény:

Idén nagyon sok a vállalkozó anyuka a műsorban, akik valamilyen gyerekkel kapcsolatos dolgot találtak ki
és a tapasztalataikból jött az ötlet.

Érdekes, hogy a legtöbb sikeres vállalkozó is az alkalmazotti munkahelyén szerzett tapasztalataikból merítenek ihletet az ötletükhöz.

A gyerekek szerintem mindig jó célcsoport, hiszen ők csak születnek és születnek, sosem fogynak el. Az ötlet jó, nem ragozom, mert nincs mit.

Szerintem Petya nem mondott igazat, hogy hosszútávon jobban jár velük, mint Andrással, aki 33%-ot kért volna, de csakis a mosodából. Ha a hölgy élni fog a visszavásárlási opcióval, akkor Petya és Szabina visszakapják a pénzüket és marad 10-10%-uk 3 sikeres vállalkozásban is. Bárhogy nézem, bárhogy számolom, András ajánlata kedvezőbb volt...

 

 

Ötlet neve: Serum

Befektetés: 40 millió forintért 30%-ot kínáltak.

Ötlet bemutatása: 

32 éves élelmiszer üzemi tapasztalat után az úr úgy gondolta, hogy a találmányaival nem mások pénztárcáját gazdagítja, hanem a sajátját.

Gyümölcslében feloldott(?), a szervezetünknek hasznos anyagok a termék. Például kollagén, halolaj, tökmagolaj van az üdítőben. Ezt funkcionális élelmiszernek hívják.

1 db eladott terméken 70 Ft profit várható, a fogyasztói ár pedig 6-700 Ft körül mozoghat.

Videó: 

Senki nem fektetett be.

 

Üzleti Farkas vélemény:

Az ötlet jó, mert ennek célcsoportja folyamatosan csak növekszik, ezt a cápák is tudják.

Azért nem fektetett be senki, mert ő az üzlet operatív részéhez keresett társat, ők pedig befektetők és Petyát idézve: “Nem munkahelyet keresek”.

Az úr jó példa arra, hogy miért és mennyire nehéz vállalkozni. Nem elég, hogy van egy jó ötleted, kész terméked és hatalmas szakmai tapasztalatod...

Aki vállalkozik, annak mindenhez is értenie kell a hozzákapcsolódó területeken, kivéve ha sok pénzed van és találsz jó embereket, akiket megfizetsz.

Remélem egyedül is sikerre viszi az ötletét, mert az elhivatottsága példamutató.
 

 

Ötlet neve: Agni's

Befektetés: 5 millió forintot kért 10%-ért

Ötlet bemutatása: 

A hölgy a tavalyi otthonlétben unatkozott, ezért az általa korábban kért lézervágóval és egy jó ötlettel megalkotta a részben fából, részben bőrből készült táskáit.

23 db táska el is kelt a webshopján, 1 milliós bevétellel. 39-69 ezer ft között van egy termék és 65%-os árréssel tud vele dolgozni.

Webshop és viszonteladói értékesítés a célja, mellette pedig divattervezőkkel szeretne együttműködni.

Videó: 

 

Nagy licitek után végül István fektetett be és 20%-ot kapott a kért 10 millióért cserébe.

Üzleti Farkas vélemény: 

Nagyon jó volt hallani, hogy az otthoni bezártságból valamilyen produktív folyamatot csinált, aminek a vége az lett, hogy 4 diplomával és 15 év pályázatírás után a hölgy belefogott a saját vállalkozásában.

Szintén szimpatikus volt, hogy mire a cápák elé állt, már eladott legalább 1 darabot és készen állt a webshopja a műsorból érkezett “tömegre”. Ezt így kell.

De még az is nagyon szimpatikus volt, hogy a hölgy beletett 20 milliót már az ötletbe és nem azt akarta visszakapni, hanem kért egy kevés pénzt kis százalékért, hogy ne csak befektetőt, de egyben mentort is találjon maga mellé, akivel közösen sikerre vihetik ezt a projektet. Sok sikert a hölgynek, ilyen hozzáállással nincs előtte akadály.
 

Neked hogy tetszettek az ötletek?

Mondd el Instagramon kommentben!

A bejegyzés trackback címe:

https://uzletifarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr9016498072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása